Zwangerschapsmassage

Ontspannende massage tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam; banden verweken, spieren worden slapper en gewrichtsverbindingen worden losser. Daarnaast neemt de belasting op je lichaam steeds meer toe door de groei van je kindje.

Hierdoor kun je last krijgen van vermoeidheid, vocht vasthouden, slecht slapen of pijn in je nek, rug en bekken. Een zwangerschapsmassage kan helpen om deze klachten te verlichten.

Massage is daarbij meer dan alleen een aanraking. Het is een moment om even tot rust en bij jezelf te komen. Tijdens een zwangerschapsmassage kun je alle dagelijkse beslommeringen van je af laten glijden. En genieten van een momentje van ontspanning voor jezelf én je kindje.

Voordelen van een zwangerschapsmassage

  • Een moment van fysieke en mentale ontspanning;
  • Voorkomen en verminderen van zwangerschapsklachten;
  • Vermindering van stress, onrust of angst;
  • Het stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen;
  • Bevordert de aanmaak van oxytocine (dit hormoon zorgt tijdens de zwangerschap voor binding en ontspanning, zowel bij jou als bij je kindje);
  • Bewust stilstaan bij en contact maken met je eigen lichaam en je kindje;
  • Versterkt het immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor ziekte;
  • Meer energie voor jezelf én je kindje.

Wat kun je verwachten?

De zwangerschapsmassage is vooral bedoeld om tot rust te komen en te ontspannen. Het gehele lichaam wordt met langzame bewegingen tot rust gebracht, waarbij de doorbloeding wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd.

Hierdoor kunnen krampen en spierspanning verdwijnen. Daarnaast is bekend dat zwangere vrouwen die (regelmatig) gemasseerd worden beter slapen en minder last hebben van onrust, angst of stress.

De aanrakingen tijdens een massage hebben niet alleen voor jou een rustgevend effect, maar werken ook ontspannend voor je kindje.

De massage vindt plaats op een massagetafel, waarbij je op je zij en rug kunt liggen (ondersteund door kussens). Tijdens de massage wordt extra aandacht besteedt aan de lichaamsdelen die tijdens de zwangerschap en bevalling extra worden belast, zoals de rug, bekken en benen.

Als je specifieke wensen hebt (tenslotte is elke zwangerschap anders), dan hoor ik dit uiteraard graag.

Praktische informatie

Voor wie?
Je kunt een afspraak maken voor een ontspanningsmassage vanaf het tweede trimester van je zwangerschap (vanaf circa 16 weken) tot het einde van je zwangerschap.

Wil je een afspraak maken voor een zwangerschapsmassage? Lees dan eerst de algemene voorwaarden van Studio Shanti.

Locatie
De massage vindt plaats bij in mijn eigen studio of bij Fysiotherapie Muda (beiden in Noord-Scharwoude). Op welke locatie de afspraak plaatsvindt hangt af van de datum en het tijdstip dat we afspreken.

Wil je liever dat ik bij jou thuis langskom voor een massage? Stuur dan een mail naar chantal@studioshanti.nl of neem contact op via het contactformulier. In dit geval masseer ik op een stoel en/of dikke shiatsumat.

Kosten
45 minuten – 40 euro
60 minuten – 50 euro
75 minuten – 60 euro

In geval van een massage bij jou thuis worden er binnen een straal van 5 km (uitgangspunt is postcode 1723 BH in Noord-Scharwoude) geen extra kosten in rekening gebracht. Woon je verder dan 5 km, dan komen er aanvullende kosten bij voor de extra reistijd en kilometers.

Cadeaubon voor zwangerschapsmassage

Ben je nog op zoek naar een origineel kraamcadeau voor je zwangere vrouw, vriendin, zus, dochter of collega? Voor veel aanstaande mama’s is het een uitdaging om tijd te nemen voor zichzelf. Verwen haar eens met een zwangerschapsmassage naar keuze, zodat zij even heerlijk tot rust kan komen en ontspannen.

Bestel hier de cadeaubon voor een zwangerschapsmassage, dan zorg ik ervoor dat de cadeaubon feestelijk wordt ingepakt!

“Chantal is iemand waarbij je je direct op je gemak voelt. Ze past verschillende technieken toe en focust tijdens de massage op de punten in je lijf die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Echt een aanrader voor iedereen die zwanger is en even goed wil ontspannen”!

Inge, mama van Torre (1) en zwanger van haar 2e kindje