Over mij

Over mij

Even voorstellen: mijn naam is Chantal Kuijt. Ik woon samen met mijn vriend en onze twee dochters (geboren in 2011 & 2014) in Noord-Scharwoude.

De interesse voor zwangerschap, bevallen en geboorte was al aanwezig tijdens mijn jeugd. Alles rondom deze thema’s vond ik enorm fascinerend. Helaas had ik wat minder met de lessen biologie en scheikunde, dus de studie Verloskunde werd tijdens de middelbare school al snel een ‘no go’. Ik besloot toen iets heel anders te gaan doen (International Tourism Management and Consultancy), maar verraste mijn medestudenten en docenten tijdens mijn afstudeer jaar wel met een scriptie over de zwangere reiziger.

Nog een studie en wat werkzame jaren later startte de babyboom in mijn vriendenkring. Ik had toen het voorrecht om zelf tot twee keer toe te ervaren hoe het was om zwanger te zijn en een kindje op de wereld te zetten. Daarnaast mocht ik in 2015 een goede vriendin en mijn zus bijstaan bij hun bevallingen. Allemaal bijzondere en speciale ervaringen, die mijn interesse opnieuw aanwakkerden en stimuleerden om mijn hart te volgen.

Tijdens mijn eigen zwangerschappen had ik veel baat bij de cursus zwangerschapsyoga en de regelmatige zwangerschapsmassages. De docentenopleiding Natuurlijk Zwanger sloot hier goed bij aan en na het succesvol afronden van deze opleiding en een aantal aanvullende cursussen startte ik in 2017 met Studio Shanti.

Het woord ‘Shanti’ is afkomstig uit het Sanskriet (de klassieke taal uit India) en staat voor rust en innerlijke vrede. Dit sluit perfect aan bij mijn streven om aanstaande mama’s (en hun partner en kindje) te helpen bij het vinden van een nieuwe balans in een periode van veel veranderingen.

Ik vind het daarbij belangrijk om een bijdrage te leveren aan een positieve mindset rondom zwangerschap en bevallen. Dit doe ik door (aanstaande) mama’s te helpen om bewust(er) te worden van hun eigen lichaam, hierop te leren vertrouwen en te ontdekken welke invloed zij zelf kunnen uitoefenen. Zodat je zelf in regie blijft en uiteindelijk met een goed gevoel op je zwangerschap en bevalling kunt terugkijken.

Om mijn kennis uit te breiden en mezelf te inspireren volg ik regelmatig aanvullende opleidingen, cursussen en workshops op het gebied van zwangerschap, geboorte, yoga en massage. Benieuwd welke dat zijn? Je leest het onderaan deze pagina.

Wil je meer weten? Kijk dan ook eens op de FB pagina van Studio Shanti of neem contact met mij op.

Hopelijk tot snel!

Lieve groet,

Chantal

Foto Chantal Kuijt
Foto Chantal Kuijt
Foto Chantal Kuijt

Opleidingen en cursussen

 • Handmassage, Massage Heerhugowaard (2019)
 • Ontspanningsmassage, ATS massage opleidingen (2018-2019)
 • Docent babymassage, MOOD massage opleidingen (2018)
 • Rebozo Massage, Massage Academie (2018)
 • Holistisch pulsen, MOOD massage opleidingen (2018)
 • Gezicht- en hoofdmassage, Massage opleidingen Lian Bart (2018)
 • Yin Yoga docentenopleiding module 1, Bivag (2017)
 • Moxa-therapie, Zonnevlecht Opleidingen (2017)
 • Massage bij zwangere, Booms Massage (2017)
 • Access the bars, Acces Conciousness (2017)
 • Basiscursus Zen Shiatsu, Meershiatsu (2017)
 • Zwangerschapsmassage, MOOD massage opleidingen (2017)
 • Docent Natuurlijk Zwanger, Mamz Academy (2016)