Babymassage

Baby massage, babymassage

Babymassage

Tijdens jouw zwangerschap werd je kindje bij elke beweging aangeraakt, gestreeld en gewiegd. Na de geboorte is een babymassage een fijne en simpele manier je kindje gerust te stellen en een gevoel van geborgenheid en veiligheid te geven. Door bewust contact te maken en je kindje liefdevol aan te raken kunnen jullie elkaar (nog) beter leren kennen en versterk je de onderlinge band.

Babymassage kan ook verlichting geven bij veel voorkomende klachten, zoals darmkrampjes, onrustig slapen, doorkomende tandjes en verkoudheid. En het werkt natuurlijk heerlijk ontspannend, zowel voor de baby als voor jou.

Voordelen van een zwangerschapsmassage

  • geeft rust en ontspanning voor jou én je baby;
  • versterkt de onderlinge band;
  • vergroot het lichaamsbesef;
  • stimuleert de ontwikkeling;
  • helpt je kindje rustiger en dieper te slapen;
  • heeft een positieve werking op het immuunsysteem en de weerstand;
  • bevordert de spijsvertering en helpt bij darmkrampjes;
  • helpt bij ongemakken, zoals verkoudheid, doorkomende tandjes, onrust en overstrekken.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de cursus babymassage leer je stap voor stap hoe je je baby kunt masseren. In drie lessen van 60 minuten werken we toe naar het geven van een volledige massage.

De massagetechnieken die tijdens de cursus worden gebruikt zijn gebaseerd op de Shantala babymassage. Ook als je kindje ouder wordt kun je deze technieken blijven toepassen.

Daarnaast komen er ook verschillende onderwerpen aanbod, zoals zorgen voor jezelf, basisbevestigend dragen en enkele veel voorkomende ongemakken bij baby’s.

Praktische informatie

Voor wie?
De cursus is geschikt voor mama’s, papa’s en/of verzorgers en baby’s vanaf 6 weken oud. Starten met de cursus kan tot je kindje circa 8 maanden is of zichzelf kan omrollen.

Er zijn maximaal 4 plekken voor de groepscursus, dus geef je tijdig op als je zeker wilt zijn van een plekje. De cursus gaat door bij minimaal 2 deelnemers.

Locatie en lestijden
De cursus bestaat uit 3 lessen van 60 minuten. De lessen vinden plaats bij Studio Shanti in Noord-Scharwoude.

*******

Vanwege de start van een nieuwe baan en opleiding per 1 juni 2019 heb ik besloten om even een stapje terug te doen. Dit betekent dat ik (tijdelijk) stop met het geven van de babymassage cursus. Op deze manier kan ik beter mijn werk en privé balans indelen en kan ik samen met mijn gezin wennen aan de nieuwe situatie.

Je kunt nog wel bij mij terecht voor een ontspanningsmassage voor, tijdens of na de zwangerschap.

*******

Is je vriendin / zus ook zwanger of onlangs bevallen en willen jullie graag samen een cursus doen? Dan kunnen jullie samen deelnemen aan de groepscursus of met z’n tweeën een duo cursus boeken. Bij een duo cursus zijn de data en tijden in overleg.

Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar chantal@studioshanti.nl of neem contact op via het contactformulier.

Kosten
Groepslessen 3 x 60 minuten > 65 euro per ouder/kind
Duo cursus 3 x 60 minuten > 105 per ouder/kind

Individuele les 1 x 60 minuten > 55 euro
Individuele cursus 3 x 60 minuten > 150 euro

De kosten voor de cursus zijn inclusief cursusmap en een flesje olie.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten voor een babymassagecursus. Dit verschilt per zorgverzekeraar en is afhankelijk van jouw (aanvullende) verzekering.

Cadeaubon voor babymassage

Ben je nog op zoek naar een origineel kraamcadeau voor je zwangere vrouw, vriendin, zus, dochter of collega? Verras de (aanstaande) mama en haar baby met een les of cursus babymassage, zodat zij beiden heerlijk tot rust kunnen komen en ontspannen.

Bestel hier de cadeaubon voor een les of cursus babymassage, dan zorg ik ervoor dat de cadeaubon feestelijk wordt ingepakt!

“We hebben veel geleerd en Vince vond het heerlijk! Voor alle kersverse mama’s of misschien wel papa’s => Echt een aanrader!! Rustgevende ruimte en een goede en lieve lerares die alles rustig uitlegt en advies geeft. Bedankt en we zullen je lessen nog vaak gebruiken om samen extra te genieten.”

Elisabeth, mama van Vince (21 weken oud)

Babymassage 3
Babymassage 1
Babymassage 2